Lista mea de bloguri

sâmbătă, 9 iunie 2012

Elevi 1- elevi olimpici 0!

     In ceea ce priveste bacalaureatul, am ajuns la doua concluzii. Ori subiectele sunt grele, ori elevii sunt prosti rau, si recunosc ca in ultimul timp, si vorbesc doar de anul trecut si de sesiunea speciala de anul acesta pentru ca in restul anilor nu se poate numi evaluare a cunostintilor ci un adevarat fiasco, subiectele nu au fost imposibile.
      In primul rand, (m-au prins textele argumentative urat de tot), asa cum spunea cineva, olimpic este persoana care depaseste 0 cu 0.001, plus ca din cei 877 doar 45 sunt olimpici scolari, iar restul sunt sportivi din loturile nationale. Deci, ce matematica, istorie, fizica, chimie sa stie ala care toata viata lui a dat cu mingea prin pereti. Acum nu critic olimpicii sportivi, sa le fie de bine, si-au descoperit un talent, sa-l exploateze, succes in viata, dar mereu s-a mers pe premiza ca lasa ca noi suntem olimpici, suntem smecheri, pe noi ne tin balamalele la orice tip de subiecte. Tocmai asta e ideea, olimpic nu inseamna o persoana care stie de toate, nu e un google sau o wikipedia, ci pur si simplu, s-a specializat intr-un anumit domeniu, precum matematica, fizica, chimie etc in 10% dintre cazuri si sport in 90%. Eu personal am intalnit sportivi extraordinari, care atunci cand li se dadea startul si tu clipeai, cand redeschideai ochii abia ii mai vedeai, sau jucatori cu un brat si o aruncatura la poarta atat de puternice, incat aveai impresia ca au mutat poarta 50 de metrii mai in spate, dar care aveau castraveti in cap, si cand vorbeai cu ei te trezeai cu scrieri de genul "I-ti doresc", "norocoas-o", Shti shi tu c s intampla" care dovedesc prostie cat cuprinde! Limba romana este relativ usoara, iar daca nici macar limba ta materna nu esti in stare sa o vorbesti corect din punct de vedere gramatical, atunci esti retardat si punct.
     Am vazut anunturi in ziare de genul "SOC!!! Si olimpicii copiaza!!". Vai, dar nu te cred, esti minunat, evident ca si ei copiaza pentru ca ce sa vezi, sunt oameni si mai ales romani, si sunt sigura ca acum toti romanii s-au prins de gluma asta! :)) Noi suntem niste oameni foarte interesanti, chiar daca avem cunostintele necesare sau mijloacele necesare pentru a ne indeplini scopul pe cai cinstite, intotdeauna mintea noastra se gandeste cum sa triseze. Si ca sa nu mai critic pe nimeni, ma iau pe mine drept exemplu. Eu in generala, aveam un profesor extraordinar de istorie, la care daca nu invatai iti era tie rusine, si cu toate ca invatam pe "branci" inaintea unei lucrari, dupa ce o rezolvam complet si corect, deschideam caietul pentru...ok, m-ai prins, nu am niciun motiv plauzibil, dar imi placea sa o numesc "activitate de corectare". Evident, e bullshit, o faceam sa ma simt eu bine cu mine, sa imi arat "abilitatile", chiar daca nu mi le ceruse nimeni si de care nici nu aveam nevoie.
      Revenind la sesiunea speciala, tin sa mai evidentiez un lucru. La limba si literatura romana, subiectul inspaimantator adica subiectul III a fost identic cu cel de anul trecut, adica orice elev normal care a rezolvat varianta de anul trecut ar fi stiut sa-l faca lejer, iar de subiectul II nici nu mai pomenesc ca citatul era jenant de usor. La matematica, de asemenea, subiectul II punctul 2 acelasi ca anul trecut, plus ca pe la subiectul III, unde punctele c) ne sperie pe toti, cerintele au fost chiar accesibile doar unul fiind mai putin mai greu, dar in niciun caz ca cele din 2009 unde sunt de domeniul fantasticului.
      In concluzie, printre cei 35% care au promovat bacalaureatul sunt olimpicii scolari si probabil cativa mai inteligenti, restul sunt olimpici sportivi, care cu toate ca au programe speciale de invat intercalate cu cele de antrenament, tot nu sunt suficiente, asta datorita simplului fapt ca scoala nu este prioritatea lor. Procentajul acesta nu trebuie sa sperie pe nimeni pentru ca multi "olimpici" s-au dus doar pentru ca se stia ca in anii trecuti la aceasta sesiune nu se pica, asa ca si-au incercat norocul.
      Dar ce atata vorba, ne vedem pe 8 iulie!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu